воскресенье, 28 февраля 2021 г.

Нові ідеї для якісної професійної освіти

 

Нові ідеї для якісної професійної освіти

Сьогодення диктує нові підходи до організації та забезпечення навчально-методичного супроводу освітнього процесу у ЗПО, оновлення змісту освіти, упровадження нових методик викладання, що відповідають вимогам сучасного ринку праці та потребам сучасного здобувача освіти.

 Наразі в освітній процес  ЗПО ІІ-ІІІ атестаційного рівня Хмельниччини впроваджується СП(ПТ)О на модульно-компетентісній основі із 47 професій,   що спонукає заклади  до активного впровадження інноваційних технологій у освітній процес,   модернізації освітнього простору, технічного переоснащення, оновлення комплексно-методичного забезпечення професій, розроблення дистанційних курсів та навчальних матеріалів, підручників і навчальних посібників за оновленими стандартами освіти.

Відповідно до наказу директора Департаменту освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації від 20.02.2020 № 48-од  «Про організацію проведення обласної виставки матеріалів комплексно-методичного забезпечення предметів професійної підготовки «Педагогічні ідеї та знахідки», спільного плану роботи Департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації та Науково-методичного центру  професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області в листопаді-грудні 2020р. проведено обласну виставку матеріалів комплексно-методичного забезпечення професійної підготовки «Педагогічні ідеї та знахідки», що акумулювала ідеї педагогів щодо реалізації нового змісту СП(ПТ)О на модульно-компетентісній основі. Педагогами усіх ЗПО області представлено 89 матеріалів у номінаціях «Сучасний навчальний посібник», «Електронний навчальний посібник, ресурс», «Освітній вебсайт, блог педагога», «Навчально-методичний комплект з предмета, модуля». Подані матеріали   увійшли до банку даних дидактичного забезпечення для змішаного та дистанційного навчання з кожної професії у розрізі  навчальних модулів, предметів, що є необхідною умовою опанування  здобувачами професій.

Матеріали виставки розміщені на онлайн-дошці Padlet https://uk.padlet.com/adamchuk123aaa/hlb8xfarplj8rrfr.

Відповідно рішення журі та  наказу  директора Департаменту освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації від 14.01.2021 №7-од «Про підсумки обласної виставки матеріалів комплексно-методичного забезпечення професійної підготовки «Педагогічні ідеї та знахідки»»  66 авторських робіт відзначено дипломами І, ІІ, ІІІ ступенів.
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий